2015. július 29., szerda

Karosszériatisztítás korszerűen!
A megrendelő egy Simson Schwabe motorkerékpár karosszériájáról szerette volna eltávolíttatni a festékréteget, újrafényezés előtt. A homokszórástól félt a felületi sérülések miatt. Évtizedek óta jellemző a 6-7 bár, esetenként még magasabb munkanyomáson történő homokfúvással történő festékeltávolítás, a gépjármű karosszériáknál. Az általánosan használt szóróanyag, a nagyméretű pl. kvarchomok 1 - 2 mm, vagy a nagy fajsúlyú pl. acélszemcse 8,0 g/cm3. A túlnyomásos szóróberendezésekkel kiszórt szemcse a felületre becsapódva úgynevezett felületterhelést okoz.
Síklemez deformálódik,  a sérülés elkerülhetetlen!
A hagyományos "homokfúvás" mára már elavult terminológiává vált szabályozhatatlansága, pazarlása és szilikózis veszélye miatt.
A "gyorsabb jobb" alapelv értelmében sokan végeztek, és végeznek ma is így felülettisztítást, de mindezzel jelentős károkat okoztak, és okoznak mind a mai napig, amellyel még most is szembesülünk. A károk ellenére a kezelt felület nagyon tiszta, így persze megállapítást nyer: a homokfúvás hatékony felülettisztítási módszer.
Egyetlen lényegi szempont a felület legrövidebb idő alatt történő, minél olcsóbb tisztítása ergo, gyors haszon. A sérülések, és a lemez deformációk bekövetkezése után jön a fejfájás, és sajnálkozás. 

A technológia amivel mi dolgozunk korszerű, sérülésmentes karosszériatisztítást kínál.
A lemez karosszériáról a festékeltávolítást finomszemcse (0.09-0.25mm) szórással végeztük, alacsony nyomáson (2bár). A felület tiszta egyenletes, sérülésmentes lett. Az általunk használt finomszemcse-szórás előnye, a szabályozhatóság, a szórási nyomás, és a szóróanyag mennyisége tekintetében is.
Az EU területén érvényben lévő szabályozás értelmében TILOS az olyan szóróanyag használata ami több, mint 0,1% szabad - Szilikát tartalmú! A kvarc homoké ~90%, olykor több mint 95%!
Szórása során a homok részecskék mikró részecskékre kisebb, mint 5 µm-re törnek össze. A felszabaduló jelentős mennyiségű szilícium-dioxid (kovasav) tartalmú por szilikózisveszélyes, RÁKKELTŐ! 

Info:06-70/361-9332
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése